6/16/2016

Η λίμνη των Ιωαννίνων παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα

Η λίμνη των Ιωαννίνων παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα. Γέμισε με αφρούς η επιφάνειά της και σε πολλά σημεία στην άκρη μαζεύονται πολλοί αφροί που κάνουν άσχημη την εικόνα της. Ειδικοί ανέλαβαν να μελετήσουν το φαινόμενο και να προτείνουν λύσεις.

6/15/2016

Στο χθεσινό παιχνίδι, η Πορτογαλία έρχεται ισόπαλη με την Ισλανδία 1-1

Στην πρεμιέρα της στο UEFA EURO 2016, η Πορτογαλία έρχεται ισόπαλη με την Ισλανδία 1-1, με γκολ του Νάνι στο τριάντα ένα.
 Το σουτ της Πορτογαλίας έκανε την μπάλα να μπεί από τα αριστερά στο τέρμα του τερματοφύλακα της Ισλανδίας, Hannes Halldórsson.

6/14/2016

Βρέθηκε ναυάγιο 500 ετών με χρυσό αξίας 14,5 εκατομμυρίων

Το εξαφανισμένο από το 1533 καράβι με την ονομασία "Bom Jesus" εντόπισαν στην έρημο Ναμίμπ αδαμαντωρύχοι, οι οποίου δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια τους όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες χρυσά και αργυρά νομίσματα συνολικής αξίας άνω των 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.
AdTech Ad

 
Το πλοίο "Bom Jesus" (Καλός Ιησούς), φαίνεται να ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ινδία από την Λισαβόνα με καπετάνιο τον Sir Francisco de Noronha, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, με αποτέλεσμα να δηλωθεί ως εξαφανισμένο.
 
Όλα αυτά μέχρι τον Απρίλιο του 2008, όταν γεωλόγοι της De Beers εντόπισαν το κουφάρι του πλοίου στις ακτές κοντά στην Οραντζεμούντ, κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης μιας λίμνη με θαλασσινό νερό.
Οι γεωλόγοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον θησαυρό που έκρυβε το πλοίο. 'Έτσι, το σεντούκι με τα χρυσά και τα αργυρά νομίσματα ήρθε στο φως αργότερα. Πλέον, η UNESCO ανακήρυξε το ναυάγιο μνημείο υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 
 
Ο αρχαιολόγος Dieter Noli δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο FoxNews ότι η κυβέρνηση της Ναμίμπια πρόκειται να κρατήσει τον θησαυρό που βρέθηκε. "Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται, όταν εντοπίζεται ναυάγιο σε ακτή. Η μοναδική εξαίρεση είναι όταν πρόκειται για πλοίο κάποιας χώρας. Σε αυτή την περίπτωση τα ευρήματα πηγαίνουν στην χώρα αυτή.
Στη δική μας περίπτωση όντως επρόκειτο για πλοίο της Πορτογαλίας, καθώς ανήκε στον τότε βασιλιά της χώρας. Η Πορτογαλική κυβέρνηση, όμως, γενναιόδωρα αποφάσισε να επιτρέψει στην κυβέρνηση της Ναμίμπια να κρατήσει τον θησαυρό", συμπλήρωσε ο αρχαιολόγος.