10/16/2016

Σισμός Στα Ιωάννινα

Στους δρόμους και τις πλατείες βγήκαν από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις, αφού οι μετασεισμοί κυμαίνονταν από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Ήπειρος: Πάνω από 100 οι μετασεισμοί- Στους δρόμους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι- Ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο (ΦΩΤΟ)
   Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έβαλαν τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνθηκαν στην παραλίμνια περιοχή.
Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι. Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
   Να σημειωθεί πως η συνεχιζόμενη μετασεισμική ακολουθία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, αφού εκτός από τον πρώτο μεγάλο σεισμό των 5,5 Ρίχτερ, λίγο μετά τις 03.00 σημειώθηκαν τρεις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις – μεγέθους 4,5, 4,9 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – ενώ και πάλι προηγήθηκε έντονη βοή.
Ήπειρος: Πάνω από 100 οι μετασεισμοί- Στους δρόμους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι- Ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο (ΦΩΤΟ)

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, όπως επίσης και ένα μοναστήρι στους Αστραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά. Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τζουμέρκων που ενώνει τα Πράμαντα με το Καλέντζι.   Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στη Θεσπρωτία, καθώς και στην Κοζάνη και σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Στην Κέρκυρα, που επίσης ταρακουνήθηκε από την ισχυρή σεισμική δόνηση, δεν έχουν αναφερθεί, ευτυχώς, ζημιές.  

No comments:

Post a Comment